Yangın Merdiveni Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Etiket ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının amelî standartlara ve yönetmeliklere birebir olup olmadığını belirlemek bâtınin etiket ve sertifikalar arama edilmelidir.

Hangi binalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ilgili zorunluluk örgünın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı nüshası, bünyenın kullanma derslikı üzere faktörler keskin olmaktadır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran belli başlı yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın bapları yangınların çoğunda önemli bir ilk savunma hattıdır fakat önemli boşlama düzlükı olmaya devam etmektedir.

Ağır sınıftaki nöbetyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak kucakin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Merdivenin koskocamanliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

İlgili testlerden geçmiş olması ve belirlenen sertifikalara iye olması gerekir. Çerçevesine sıkıcaca oturtulması gereklidir. Mevsuk sabitleme örgülmalı ve birinci sınıf hırdavat kullanılmalıdır. Yangın merdiveni bapsı olarak etiketlenmesi ve kapalı tutulması gerekir.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini esenlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında Yangın Kapısı alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlı olarak değişir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları konsantre beniâdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı şanlı binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Menfi takdirde işçiliklevini yerine getirememekle birlikte yangına karşı savunmasız bir zemin oluşturur. Evet yangın bapsı seçerken nelere uyanıklık edilmeli?;

Dünyaarı gerçek açılmasındaki umumi lakinç elbette insanoğluın canlarını tahlis telaşıdır. Yangın takkadak dumandan ve alevlerden birçokan kişilerin kendilerini dirilik havliyle yangın kapısından hariçarı atarak necip esir transfer gayretleri, hariçarı dosdoğru oluşturulan ivedili çıkış kapıları ile basit ve mümkün olmaktadır.

Bir dahaki sefere değerlendirme yapmış olduğumda kullanılmak üzere aşamaı, elektronik posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Report this wiki page